9 Perkara yang perlu anda belajar dari lelaki ini, jika anda pun mahu merasa komisyen USD 1 juta setahun dengan menjual produk orang lain.

Orang Malaysia mungkin tak pernah dengar nama Pat Flynn. Tapi, di luar negara, nama beliau ini menjadi sebutan dan tidak kurang untuk kami katakan dia adalah salah seorang ikon dalam dunia affiliate marketing.

Affiliate marketing = Menjual produk orang lain dan diberi komisyen sebaik saja pembelian itu disahkan oleh pihak vendor.

Kejayaan Pat Flynn dalam dunia affiliate marketing ini sudah bertahun lama. Sebelum aktif dalam dunia ini, dia bekerja sebagai seorang arkitek.

Pendek cerita, Pat Flynn dipaksa untuk berhenti bekerja.

Dari situ perjalanan dia dalam dunia affiliate marketing bermula. Apakah tip-tip yang tuan puan boleh belajar daripada dia?

Berikut kami pecahkan 9 tip secara spesifik, untuk berjaya dalam dunia affiliate marketing:

1. Apabila kita mahu menjual produk orang lain, pastikan produk itu bagus dan memang bermanfaat.

2. Jangan menjual produk vendor hanya kerana terpengaruh dengan jumlah komisyen yang ditawarkan. Apabila promosi produk yang teruk, duit hanya dapat sekali, tetapi kepercayaan itu akan musnah selamanya.

3. Pat Flynn memilih perjalanan jangka masa panjang. Dia membina pendapatan affiliate yang mewah menerusi blognya iaitu Smart Passive Income. Dia tidak menggunakan paid advertising atau iklan berbayar.

4. Content, content, content. Namun begitu, Pat Flynn tidak kerap terbitkan content baru setiap hari di blognya. Tetapi 1 content itu mampu mempunyai lebih 10,000 pembaca.

5. Dia mengaku pendapatan affiliate dia berkembang menjadi lebih besar apabila melakukan content jenis ‘review’ dan ‘over my shoulder’.

6. Content berbentuk review adalah content yang mempunyai ciri-ciri menerangkan kebaikan, keburukan dan kesimpulan selepas dia menggunakan produk.

7. Sebagai contoh, kita mahu promosikan kasut bola. Jadi kita buat ulasan (review) tentang pengalaman kita sepanjang pakai kasut bola itu.

8. Content over my shoulder pula adalah content jenis tunjuk cara. Sebagai contoh, Pat Flynn rekod video khas cara yang betul untuk menggunakan Aweber sebagai senjata affiliate marketing untuk membina sumber pendapatan bisnes jangka masa panjang.

9. Menurut Pat Flynn sendiri, content berbentuk video lebih berpengaruh berbanding teks. Pendapatan besar affiliate dia kebanyakannya datang daripada video-video yang dihasilkan.

Affiliate marketing cara Pat Flynn ini memang berjaya membuktikan bahawa tidak mustahil untuk menjana minimum USD1 juta setahun, tanpa melaburkan kos iklan.

Tapi, kelemahan ketaranya adalah masa. Berapa lama masa yang diperlukan untuk Pat Flynn berjaya menjana pendapatan USD1 juta dalam masa 1 tahun? Ia mengambil masa 3 ke 4 tahun.

Jika kita mahir dalam pengiklanan berbayar, kita boleh jana USD1 juta setahun dalam tempoh kurang 12 bulan sahaja.

Namun begitu, risiko membina pendapatan mewah dengan affiliate marketing digabungkan dengan pengiklanan berbayar ini juga sangat besar.

Besar risiko, besar juga ganjarannya.

Mahukah tuan puan belajar 7 formula asas bagaimana lelaki ini menghasilkan sales RM16,810 menerusi affiliate dalam masa kurang 30 hari, menggunakan FB Ads?

Tuan puan bukan sekadar dapat panduan dalam bentuk video praktikal.

Tapi anda juga dapat FREE SATU IKLAN FB ADS bernilai RM199!

Template iklan ini saja sudah cukup untuk buatkan panduan video ini balik modal (jika anda gunakan dengan baik).

Nak tahu cara order 7 video ini?

Klik laman web di bawah sekarang.

Saya akan naikkan harga tak lama lagi (bila ramai dah berjaya menjana pendapatan affiliate sebanyak RM1,000 minimum)

>> KLIK SINI UNTUK DAPATKAN 7 VIDEO MEROKET AFFILIATE <<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *